JCI Inspiratie sessie

Meeuw & Roos

JCI INSPIRATIE SESSIE

Wij geloven en ervaren elke dag weer dat door ontmoetingen en verbindingen tussen mensen de mooiste dingen opstaan. Wij maken daar graag onderdeel vanuit. 

Elkaar inspireren kun je niet genoeg als het gaat om patiëntveiligheid. Dat creëer je namelijk met zijn allen. Alle zorgverleners in Nederland hebben hetzelfde doel; patiënten zo veilig mogelijk de beste behandeling geven, waardoor ze hun leven zo goed mogelijk kunnen leiden. Kennisuitwisseling, het delen van innovaties en het blijven kijken naar kansen en mogelijkheden is daarom essentieel. En gewoon leuk!

Elk kwartaal organiseren we met en voor bekende en onbekende mensen een inspiratiesessie over JCI. We doen dat op onze eigen mooie plek in Lopik, centraal in het land of bij een van de deelnemers.

Hebben wij jou nog niet uitgenodigd, heb je over ons gehoord of kwam je toevallig op onze site en wil je een keer meedoen aan een van onze interactieve sessies? Stuur ons dan een mailtje of bel een van ons op.

Als jij je kennis en creativiteit komt brengen, dan zorgen wij voor een leuke, niet te grote groep mensen, een programma en een hapje en een borrel.

JCI en de rol van de apotheek

Wij zijn enthousiast over de effecten die het JCI traject heeft op de medicatieveiligheid op alle afdelingen van het ziekenhuis. Visie, richtlijnen, risico reducerende maatregelen en instrumenten krijgen een plek in het centraal te definiëren beleid. De accreditatie toont aan dat alle afdelingen eraan voldoen en de afdelingstracers toetsen continu op informele wijze of het beleid nog steeds nageleefd wordt. Management wordt gerapporteerd over de status van de naleving. Het mandaat dat de apotheek heeft om zowel beleid, ondersteuning aan afdelingen en borging vorm te geven is geregeld. Maar, hoe realiseer je dat en welke keuzes moet je maken?

We nodigen graag ziekenhuisapothekers uit van de ziekenhuizen die JCI hebben behaald of bezig zijn met het accreditatie-traject voor een inspiratie sessie.

In deze sessie sparren we met jullie over de rol die de apotheek in dit traject heeft en krijgt en de kansen en moeilijkheden waar je tegenaan loopt. En de mogelijkheden die het biedt voor je rol als behandelaar.

Een sessie dus met als doel om van en met elkaar te leren, ideeën en oplossingen uit te wisselen en elkaar te inspireren. Heb je zin om mee te doen? Stuur dan een mail naar Anne en meld je aan. Heb je specifieke onderwerpen die je behandeld wilt zien stuur die dan mee.

jci post-it
JCI Inspiratie sessie Meeuw & Roos
Ondertussen zijn de eerste vier inspiratiesessie geweest en hebben we samen met de deelnemers besloten ook in 2016 een aantal sessies te faciliteren

PROUDLY POWERED BY The8Day